Facebook

Sanatatea pielii

Pielea dvs. este cel mai mare organ al corpului si este supusa agresiunilor in fiecare zi. Aceasta este expusa in mod constant la factorii de mediu, iar epiderma (dar si straturile de sub aceasta) va fi afectata cu timpul, acest lucru devenind vizibil.

Doriti sa aveti o piele sanatoasa? Iata ce nu trebuie sa faceti pentru ca pielea dvs. sa aiba un aspect frumos si sanatos.

Nu supraexpuneti pielea la soare. A fost o vreme cand oamenii credeau ca este sanatos sa unga cu uleiuri speciale copiii si sa ii lase ore intregi in lumina soarelui pentru ca pielea lor sa se bronzeze. Totusi, medicii dermatologi subliniaza faptul ca acest lucru contribuie la imbatranirea prematura a pielii si chiar la aparitia cancerului de piele.

Daca exista un lucru prin care se pot preveni unele dintre problemele pielii este sa se evite soarele. Soarele poate leza celulele si tesuturile profunde ale pielii fapt ce determina imbatranirea iremediabila a acestora si predispune la aparitia cancerului de piele.

Lotiunile pentru protectia razelor UV. Majoritatea oamenilor nu iau masuri pentru a preintampina efectele negative ale soarelui si nu folosesc lotiuni cu factor SPF 30 sau chiar mai mare - minimul de care oricine are nevoie pentru protectia impotriva razelor ultraviolete.

In cel mai bun caz, se utilizeaza cantitati prea mici sau chiar deloc din aceste lotiuni. In plus, cremele de protectie solara nu se aplica la fiecare doua ore, asa cum recomanda dermatologii.

Frecventarea solarului. Credeti ca frecventarea solarului este mai sigura decat bronzarea in aer liber? Nu este adevarat.

Specialistii recomanda evitarea saloanelor pentru bronzat. Solarul ofera o explozie de raze ultraviolete concentrate care cresc riscul cancerului de piele si a melanomului.

Fumatul. Daca nu vi se pare suficient ca fumatul creste riscul dezvoltarii cancerului pulmonar, emfizemului, bolilor cardiovasculare, accidentelor vasculare cerebrale, ce spuneti daca la toate acestea se adauga si aparitia ridurilor?

Fumatul are aceleasi efecte nocive asupra organismului ca si soarele, doar ca actioneaza in interiorul corpului, nu in exteriorul acestuia.

Pielea va fi obosita, apatica si se va rida. La acestea se va adauga ingalbenirea pielii, intrucat fumatul scade fluxul sanguin si incetineste vindecarea ranilor.

Utilizarea produselor gresite pentru curatarea tenului. O greseala pe care multi oameni o fac este sa foloseasca sapunurile dure pentru corp pentru curatarea tenului. Indicat ar fi sa utilizati demachiante blande pentru ten, mai ales daca aveti pielea sensibila.

Daca tenul dvs. este predispus la aparitia acneei, folositi demachiant fara uleiuri si noncomedogenic. Persoanele cu ten uscat, ar trebui sa utilizeze la fiecare spalare un strat subtire de lotiune hidratanta pentru a asigura umiditatea tenului.