Facebook

Greseli frecvente in ingrijirea tenului

Tenul sensibil reacţionează mult mai repede la orice schimbare faţă de mecanismele tenului normal. Fie că vorbim despre schimbările de tempe-ratură ale mediului înconjurător, despre stres, oboseală, alimentaţie sau emoţii puternice, tenul tău va trage semnalul de alarmă: fie se usucă, fie apare o roşeaţă difuză, cuperoză.

Tenul alergic reacţionează la anumiţi stimuli: coloranţi, conservanţi, parfumuri din produsele cosmetice, la praf sau alergeni din mediul înconjurător. Dermatocosmeticele sunt cele mai bune produse în aceste cazuri.

Tenul uscat e acelaşi lucru cu tenul deshidratat?În primul rând, trebuie făcută o distincţie între cele două caracteristici. În timp ce pielea uscată este un tip de piele, deshidratarea este o caracte-ristică a tenului, fie el normal, uscat sau sensibil. În ciuda denumirii, te-nului uscat nu-i lipseşte, de regulă, hidratarea. Problema se regăseşte în stratul lipidic de protecţie al pielii, aşadar, este vorba, cel mai adesea, despre o secreţie de sebum slabă.

Cea mai frecventă problemă de îngrijire este că nu alegem mereu cele mai potrivite produse pentru ten. Iar ca să facem acest lucru, este indicat să stabilim, cu ajutorul unui dermatolog, care este tipul nostru de ten. O altă greşeală des întâlnită este că folosim produsele de exfoliere foarte des, din dorinţa de a îndepărta impurităţile şi de a avea un ten cât mai curat. Regula este însă de a-ţi exfolia faţa o dată pe săptămână, dacă ai tenul normal, şi de două ori dacă e gras sau uscat, şi numai cu un produs de exfoliere a tenului. Cele de exfoliere a corpului sunt mai dure şi au substanţe active mai puternice, deci pot inflama pielea feţei.

 

Programare online

Numele dvs. (*)

Va rugam introduceti numele!
Telefon (*)

Va rugam sa introduceti un nr. de telefon!
E-mail (*)

Va rugam sa introduceti e-mailul dvs!
Departament (*)

Va rugam alegeti un departament
(*)

Alegeti data programarii!


  Alegeti alte caractere
Caracterele nu au fost introduse corect!